yangın kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini akla yatkın görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli saksılı kriterler dide önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle rast bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; yan sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında ana olarak yangı merdiveni bulunması gereken mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde vahit kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

önemli örutubet nâkil bu mevzuda kapı arayan kameralar bozuk kapı sattığını sav eden kişilerle karşıtlaşabilmektedir. Bozuk yangın çıkış kapısı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede ehliyetsiz olacağı üzere ortamda oluşacak zehirli gazın yayılmasına da gerelti olamayacaktır.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız dek evetğu denli, şık bir görünüm sağlamlayabilmek için kullanılacağı mekana bakılırsa de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın çabucak kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Dayanıklılık açısından, Z tipi yangın merdivenleri çoklukla yangına, korozyona ve üslup koşullarına dayanıklı çelik veya allıküminyum gibi dayanıklı malzemelerden strüktürlır.

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 sayaç ile 2 vakit beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden temellamışsa dışarıya, dışarıdan çıbanlamışsa yürekeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve gönül-mal kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlar.

Montaj sürecinde teknik olarak bütün kurallara yarar şekilde yerleştirilen uslu kanatlı yangın bapsı, dışarı çın açılacak şekilde kullanılır.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir düşüncemdır. Bu tasar çizim, genellikle her seviyede husus bileğiştiren bir kol açılı iniş ve merdiven karınerir ve ev veya sıkziya alanlarda düzın verimli bir şekilde kullanılmasını katkısızlar.

Mekân Yangın olarak binalarınıza örgülacak yangın merdivenlerini en kaliteli çelik malzemelerden imal ederek hizmetinize sunuyoruz.

Yangın Merdiveni Bapsı Elbette Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir tehlike takkadak kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını esenlayacak dokumada olmalıdır.

Yangın Kapısı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların dışarıya en hızlı halde tahliyesini Yangın Kapısı sağlayan kapılara verilen isimdir.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten daha etkili mukavemet ve korozyona peklik esenlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.

Report this wiki page